Peren krokantje uit de oven met Kokosyoghurt.

Peren met kruimelkrokantje, ontbijtrecept.Je hebt nodig voor het perenmengsel:4 peren1 eetlepel kaneel (of iets minder als je dit te heftig vindt)½ tl-kardemom Roomboter, ongeveer 1 à 2 el. Voor de yoghurt:½ citroen, hiervan het sap300 ml kokosyoghurt (gemaakt van kokos, niet het smaakje kokos!)Je hebt nodig voor de krokante kruimel: 1 tl kaneel of koekjeskruiden1 tl gemberpoeder (hoeft niet)120 gram pecannoten15 gram pompoenpitten3 medjouldadels zonder pit40 gram Havervlokken.1 koekenpan, een ovenschaal, een oven.Verwarm de oven voor op 175 gradenMeng de ingrediënten voor de kruimel met elkaar, klein maken (bv in foodprocessor) maar wel nog grove structuur. Dus niet fijngemalen.Zet dit even aan de kant en snijdt de peren in blokjes, meng met de 1 el kaneel en ½ tl-kardemom.Verhit de roomboter en bak de peren een paar minuten tot ze lichtbruin kleuren.Doe ze vervolgens in de ovenschaal en strooi de kruimel eroverheen, bak in ongeveer 10 minuten.De yoghurt in een kom en mengen met het citroensap naar smaak (of geen citroensap) en top het af met de peren-krokante-kruimel uit de oven.Succes gegarandeerd.

Lees meer »

Warm appel- en banaanontbijtje

Warm appelontbijtje, Dit ontbijt is een goede kickstart voor de dag. Warmte als ontbijt zorgt voor een ontspannen gevoel en ontspanning is goed voor je spijsvertering.Wat heb je nodig?Een koekenpan2 appels, in blokjes1 banaan, in plakjes van 1 cm1 el roomboter of kokosolie2 eetlepels amandelmeel of gehakte noten naar smaak. 1 (afgestreken) tl gemberpoeder1 tl koekkruiden of kaneel.Extra: een klodder kokosyoghurt (dus op basis van kokosmelk en niet melk met een kokossmaakje)Bereiding:Appel in blokjes mengen met alle kruiden.De boter/kokosolie verwarmen in de pan en bak hierin de appel.Snij de banaan in plakjes. Zodra de appel lichtbruin begint te kleuren, de banaan toevoegenen na zo’n twee minuutjes het amandelmeel of de gehakte nootjes. Alles goed mengen en nog even een minuutje warmhouden.Schep dit mengsel in twee kommetjes en doe er eventueel een flinke lepel kokosyoghurt bij. Geniet ervan.

Lees meer »