
Peren met kruimelkrokantje, ontbijtrecept.
Je hebt nodig voor het perenmengsel:
4 peren
1 eetlepel kaneel (of iets minder als je dit te heftig vindt)
½ tl-kardemom
Roomboter, ongeveer 1 à 2 el.
Voor de yoghurt:
½ citroen, hiervan het sap
300 ml kokosyoghurt (gemaakt van kokos, niet het smaakje kokos!)
Je hebt nodig voor de krokante kruimel:
1 tl kaneel of koekjeskruiden
1 tl gemberpoeder (hoeft niet)
120 gram pecannoten
15 gram pompoenpitten
3 medjouldadels zonder pit
40 gram Havervlokken.
1 koekenpan, een ovenschaal, een oven.
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng de ingrediënten voor de kruimel met elkaar, klein maken (bv in foodprocessor) maar wel nog grove structuur. Dus niet fijngemalen.
Zet dit even aan de kant en snijdt de peren in blokjes, meng met de 1 el kaneel en ½ tl-kardemom.
Verhit de roomboter en bak de peren een paar minuten tot ze lichtbruin kleuren.
Doe ze vervolgens in de ovenschaal en strooi de kruimel eroverheen, bak in ongeveer 10 minuten.
De yoghurt in een kom en mengen met het citroensap naar smaak (of geen citroensap) en top het af met de peren-krokante-kruimel uit de oven.
Succes gegarandeerd.
Tip: spelen met smaken? Probeer ook andere kruiden als je durft, zoals ½ tl cayennepeper in plaats van de kardemom. Of alleen maar koekjeskruiden in plaats van gember, kaneel et cetera.
Reactie plaatsen
Reacties