Het nieuwe jaar van loslaten en structuur.

Gepubliceerd op 10 januari 2025 om 11:26

Nou, het heeft even geduurd maar daar ben ik weer. Alle kerstborrels- en andere feestdrukte is achter de rug.We zijn inmiddels al bij de 10e dag van het nieuwe jaar 2025, gearriveerd, midden in een dik pak sneeuw, althans, in het uiterste zuiden van Nederland. En ik geniet, vooral ook omdat ik zoonlief zie genieten van dit weer.

Ik hoop dat iedereen het afgelopen jaar (redelijk) positief heeft kunnen afsluiten of in ieder geval het nieuwe jaar met een frisse blik aanschouwt.
Zoals de meeste van jullie weten ben ik geen mens van de goede voornemens in het nieuwe jaar omdat ik van mening ben dat je iedere dag, ieder uur en elke minuut van het jaar kunt starten met “goede” voornemens, een draai aan het leven geven, dingen anders willen aanpakken.

Afgelopen jaar was voor mij in ieder geval een jaar van nieuwe inzichten. Het begon met een knispervers diploma van een studie waarbij ik ook weer mooie nieuwe mensen heb ontmoet. Daarna de eerste aanloop naar een praktijk, met ook al wat cliënten. De start van een samenwerking met andere (zorg)professionals, een prachtig nieuw kantoor op loopafstand van thuis van waaruit ik verder bouw aan mijn toekomst, aan mijn droompraktijk en waar ik vanochtend in alle vroegte eerst een stukje van een nieuwe training heb gevolgd en nu hier aan een blog voor jullie werk, over voeding uiteraard. Maar eerst nog even dit blog schrijven, hoe ik inzichten verkreeg, die er op hun beurt ervoor zorgden dat ik mag loslaten wat niet goed voelt voor mij. En dat omvat alles wat geen mentale verrijking maar ergernis geeft, ook een tip voor jou; dat mag je loslaten. En dat laat je los op het moment dat je inziet dat het de trigger is geweest die je nodig had om verder te komen in het dagelijkse (privé) leven en op professioneel gebied. Want hetgeen je irriteert in je dagelijkse leven is hetgeen waar je verbeterpunten nodig hebt en in actie moet komen.

Zo kom ik steeds op een punt op het moment dat ik bijvoorbeeld vertel over gezondheid en voeding en de effecten van… maar welke door enkelingen wordt weggezet als belachelijk, onhaalbaar, ongezellig, niet logisch, juist verkeerd enfin; als iets dat nergens goed voor is. Ik laat ze want ze zijn onbereikbaar voor mij geworden en dat is prima.
Tegenwoordig denk ik dan: “en door!” Dat komt natuurlijk ook door de blogs die ik schrijf, welke ik constant bijschaaf, schrap, aanvul. Ooit begon ik ze op een ander kanaal als een soort dagboek, nu is de opzet en inhoud veranderd naar gezondheidsblogs. Dat vind ik persoonlijk een win-win situatie. Ik schrijf over voeding, jullie maken kennis met mijn stijl. En echt heel soms sluipt er nog wat tussendoor in de blog waar ik mee zit, maar het meest ernstige schrap ik lekker weer en heb ik ondertussen toch van mij afgeschreven.

En omdat ik ook maar een mens ben en geen robot; wellicht heb ik toch wel een goed voornemen voor dit jaar, al ben ik daar vorig jaar mee gestart. Let op; Meer structuur toevoegen in mijn agenda. Want ik ben in mijn hoofd een enorme chaoot waardoor ik wel 10 dingen tegelijk doe en het overzicht steeds dreig te verliezen. (Ik treed hierover niet in details, haha) Nou ja, ik verloor tijd maar dat is nu verleden tijd, want inmiddels ben ik al hard op weg om wel rust en ruimte te creëren door de structuur. Tip: chaos kan ook ‘ziekmakend’ zijn vanwege de onrust die het veroorzaakt. Werk hieraan en je zult zien dat de dag zomaar ineens een stuk luchtiger lijkt.

Dat gezegd hebbende wens ik jullie een fijne en rustgevende dag, ondanks werk, huishoudelijke beslommeringen enzovoorts.

Liefs,

Tamara

ps. Mijn teksten zijn origineel en niet door Chat Gpt, of andere Ai in elkaar getoverd.  


Reactie plaatsen

Reacties

Caro
3 dagen geleden

De beste wensen voor 2025.