Dit ben ik!

 

Mijn Visie op Voeding,

Ongeveer 25 jaar ben ik actief en met veel plezier werkzaam geweest in het drukke bedrijfsleven. Veel overuren, veel op de been maar ook heel veel zitten, lange autoritten naar onze klanten, ik rookte, ging iedere week uitbundig op stap en dronk destijds zeer regelmatig alcohol. Mijn bloeddruk was al van jongs af aan hoog (deels erfelijk) maar kon het redelijk in bedwang houden door een 'beetje' op mijn voeding te letten. Maar dat was natuurlijk niet genoeg. Door mijn turbulente en instabiele leefstijl en constante spanning kreeg ik, waar ik tijdens mijn puberteit nooit last van had gehad, ook nog eens een lichte vorm van volwassene acne.

De maat was toen langzaamaan vol. Bij een oriëntatie avond voor gezondheidsopleidingen werd ik getriggerd door een tweejarige avondopleiding Voedingsconsulent. En het spreekwoordelijke zaadje was geplant. Mijn interesse is nooit meer gestopt, uiteindelijk voldeed ik, met succes, ook mijn felbegeerde opleiding aan de Oersterk Academy die helemaal aansloot op mijn visie. Mijn GEZONDHEID  werd steeds beter en nu, als bijna vijftiger, zeg ik met trots dat ik mij fitter voel dan twintig jaar geleden.

Na jaren van interesse in voeding en gedragspatronen besloot ik er mijn werk van te maken. Vooral ook omdat er steeds meer mensen aan mij vroegen: wat kan ik doen om…? De sleutel zit in inzicht verkrijgen. Het stukje dat mijn levensverhaal is sluit naadloos op aan wat er om mij heen gebeurt. Evenals de eeuwige excuses, ik ken ze inmiddels allemaal, uiteindelijk ben ook ik een ervaringsdeskundige op het gebied: je zelf voor de gek houden.
De “ja maar”,  de “nu is het een speciaal momentje dus” , of “ik heb hard gewerkt, dit heb ik verdiend”.  “ja tuurlijk ben ik gelukkig en tevreden”, noem maar op.

Het inzicht in je leefstijl patronen, en dan met name hetgeen wat je dagelijks en wekelijks (dit zeg ik er met opzet bij) nuttigt, legt al voor een heel groot deel bloot waarom men bepaalde klachten ervaart. Klachten zoals moeheid, futloos, stemmingswisselingen, onrustige huid, koude rillingen, overmatig zweten bij nuttigen van (ongezonde) voeding, onverklaarbare drang naar zoet, gewichtstoename enzovoorts.

De knop om kunnen draaien en inzien dat je alleen je Oerbrein een plezier doet met je zelf-sabotage maar niet je lichaam, je hele wezen, je microbioom! Daar wil ik graag bij helpen. Want ik begrijp als geen ander dat het echt een moeizame weg kan zijn als je dit alleen doet.

Kan ik je helpen?
Om eindelijk die verslaving aan je koelkast en snoeplade vaarwel te zeggen? Visie op je voeding, inzicht in je ingesleten patronen en dat zijn er veel meer dan we ons bewust zijn, bij onszelf. Kijk maar naar eens naar de wekelijkse boodschappen bij de supermarkt! Om maar een voorbeeld te noemen. Met al mijn kennis wil ik graag andere mensen begeleiden naar een overzichtelijke weekinvulling en pure, eerlijke en gezonde voedingspatronen.

Meer info over mijn trajecten?

Klik hier….








Opleidingen:
Met een lange omweg ben ik terechtgekomen in de Holistische (alternatieve) Gezondheidszorg. Ik heb voorzichtig kennisgemaakt met de materie door eerst een opleiding te volgen als Voedingsconsulent aan de Europese Academie, vervolgens de vierjarige opleiding Gezondheidstherapeut, maar deze laatste niet afgemaakt. Uiteindelijk heb ik de handschoen weer opgepakt en ben bij de Oersterk Academy terechtgekomen alwaar ik Level 1 en Level 2 van de Oersterk Coach opleiding heb afgerond met diploma's. Is hiermee alles klaar? Nee, er valt nog veel te leren en ik heb natuurlijk nog weinig praktijkervaring die ik wel heel graag wil uitbreiden.